2.2. Het venster Instellingen

Als TrackManager nog niet is ingericht is het hoofdscherm leeg.

Klik in het menu Venster op Instellingen.

Het venster Instellingen opent zich op het tabblad Banen.

Het venster Instellingen start op het tabblad Banen, maar heeft meerdere tabbladen, te weten Lestypes, Niveaus, Producten, PR Contacten, BTW, Loggen, Uiterlijk, Database , Email en Licentie. Op all deze tabbladen kunt u de instellingen veranderen en daarmee TrackManager aanpassen aan uw bedrijfssituatie.

In de volgende paragrafen worden deze tabbladen één voor één behandeld.

Het venster Instellingen laat onderin in het venster 4 knoppen zien; [Bewerken], [Verwijderen], [Toevoegen] en [Wissen]. Deze knoppen zitten op meerdere tabbladen. Ze hebben op elk tabblad dezelfde functie en betekenis.

De knop Toevoegen

Met de knop [Toevoegen] kunt u een onderdeel zoals een baan,  toevoegen. In dit 1e voorbeeld voegen wij Baan 3 toe met een Offset van 0 minuten in het tabblad Banen.

Vul alle benodigde gegevens in in de invulvelden onder de knop [Bewerken] en boven de knop [Toevoegen], waarbij elk invulveld overeenkomt met een kolom in de lijst erboven (in ons voorbeeld de kolommen van het tabblad BanenBaan en Baan Offset).

Klik daarna op [Toevoegen]. De Baan in ons voorbeeld zal worden toegevoegd aan de lijst Banen.

In het volgende voorbeeld voegen wij een lespakket toe in het tabblad Producten.

Vul alle benodigde gegevens in in de invulvelden onder de knop [Bewerken] en boven de knop [Toevoegen], waarbij elk invulveld overeenkomt met een kolom in de lijst erboven (in ons voorbeeld de kolommen van het tabblad ProductenProduct, Aantal, Bedrag, BTW en Volgorde).

Klik daarna op [Toevoegen]. Het lespakket in ons voorbeeld zal worden toegevoegd aan de lijst Producten.

Op dezelfde wijze kunt u de onderdelen toevoegen voor de tabbladen Banen, Lestypes, Niveaus, Producten, Omschrijvingen, PR Contacten en BTW

De knop Verwijderen

Met de knop [Verwijderen] kunt u een onderdeel zoals een baan, lestype of product verwijderen. Selecteer hiertoe het item dat u wilt verwijderen in de lijst met items en klik vervolgens op de knop [Verwijderen]. Het item wordt permanent verwijderd. Indien u een nieuw item aanmaakt met dezelfde naam als een verwijderd item, wordt deze door TrackManager behandeld als een nieuw item.

De knop Bewerken

De knop [Bewerken] gebruikt wanneer u reeds bestaand onderdeel, bijvoorbeeld een product, wilt wijzigen. Selecteer wat u wilt bewerken in de lijst met items en klik op[Bewerken]. Het product dat werd geselecteerd, wordt nu overgenomen in de invulvakken. De knop [Toevoegen] verdwijnt en de knop [Toepassen] komt ervoor in de plaats. U kunt nu de tekst in de invulvelden aanpassen. 

Zodra u op [Toepassen] klikt worden de wijzigingen doorgevoerd en zichtbaar in het overzicht. De knop [Toepassen] verdwijnt en de knop [Toevoegen] wordt weer zichtbaar. 

Op dezelfde wijze kunt u de instellingen wijzigen voor de tabbladen BanenLestypesNiveausProducten, PR Contacten en BTW

De knop Wissen

Met de knop [Wissen] worden de invulvelden leeggemaakt en de knoppen krijgen hun standaard functie. Er worden geen wijzigingen doorgevoerd.