2.9. Het tabblad Loggen

Loggen is het op de achtergrond vastleggen van alle gebeurtenissen van het programma. U merkt hier tijdens het gebruik niets van. U kunt zelf kiezen hoeveel u gelogd wilt hebben. Hoe meer u logt hoe makkelijker eventuele problemen met het programma op te sporen zijn. Maar ook hoe meer u logt hoe meer schijfruimte of databaseruimte u nodig heeft. 

Logbestanden kunnen naar elke door u te kiezen locatie worden weggeschreven. Bijvoorbeeld D:\TrackManager\LOG. Voor het logbestand op schijf wordt standaard de naam TrackManData.log gebruikt. Deze naam kunt u desgewenst wijzigen. TrackManager maakt automatisch elke dag een nieuw logbestand op uw schijf aan, waarbij de naam aangevuld wordt met de datum. Indien u er voor kiest om naar de database te loggen zal de naam van het logbestand niet worden gebruikt. 

U kunt er ook voor kiezen om de logging (het opslaan van de log) naar de database te laten weg­schrijven. Dit doet u door bij het invulveld naast Locatie Logbestand het woord Database in te vullen. Indien er veel wordt gelogd in de database kan de database snel groeien. TrackManager heeft dan veel schijfruimte nodig en kan hierdoor trager worden.

U kunt oude logregels uit de database ver­wijderen door in het kader rechtsonder in het venster (Verwijder logs ouder dan:) te kiezen hoeveel u wilt verwijderen of bewaren. De keuzes zijn logs ouder dan 1 dag, 1 week of 1 maand, gerekend vanaf de huidige dag. Vervolgens klikt u op de knop [Verwijder Oude Logs]. Logregels ouder dan de geselecteerde optie zullen uit de database worden verwijderd. De knop [Verwijder Oude Logs] heeft geen invloed op logbestanden die op uw schijf staan. Indien gewenst kunt u deze bestanden zelf buiten TrackManager om verwijderen. 

Indien u het vinkje bij Auto verwijder Oude Logs aanvinkt en vervolgens op [Opslaan] klikt zullen bij iedere volgende start van TrackManager de oude logregels automatisch worden verwijderd.

Als u instellingen gewijzigd heeft dient u altijd op [Opslaan] te klikken om de wijzigingen door te voeren.