5. Het banenoverzicht (agenda)

Het banenoverzicht is het middelste deel van het hoofdvenster met uw dagplanning (agenda) voor cursisten en docenten. Er is eenvoudig af te lezen wie er op welke tijd komt. In dit voorbeeld werken wij met lessen van 1 uur.

Het banenoverzicht bestaat uit 4 onderdelen; de barkolom, de tijdskolom, de dagplanning van de banen en de lerarenkolom.

De barkolom

Helemaal aan de linkerkant van het middelste venster ziet u de kolom Bar, waar u kunt zien wie er ingedeeld staat om de bar (en/of informatiebalie) te bemannen.

De tijdsbalken

In deze kolommen Tijd kunt u de tijden zien waarop de cursisten komen. In dit voorbeeld duren de lessen 1 uur en deze beginnen voor Baan 1 en Baan 3 op het hele uur, terwijl ze voor Baan 2 op het halve uur beginnen. Zie hiervoor: Het tabblad Banen

De dagplanning

In het middelste venster ziet u het banenoverzicht waarop u de cursisten/klanten kunt zien. Hierdoor weet u precies wie er op welke tijd verwacht wordt, op welke baan, wat ze komen doen en welk niveau ze hebben. Dit kunt u zien aan de kleurgebruik van desbetreffende vakje. Zie hiervoor: Het tabblad Niveaus

In dit voorbeeld zijn er 3 banen zichtbaar. Indien er slechts 2 banen op het scherm passen zal Baan 3 een eigen tabblad krijgen en niet tegelijk zichtbaar zijn met Baan 1 en Baan 2.

De lerarenkolom

In de kolom Leraar kunt u zien welke docent/instructeur op welk uur en op welke baan staat ingedeeld.