Groepenbeheer

Vanuit het hoofdvenster kun u klikken op het tabblad Groepen. U krijgt dan het volgende scherm te zien.

Het groepenscherm geeft een lijst van alle bestaande groepen en de personen die in die groepen zitten. Door personen in groepen in te delen is het makkelijker om voor dezelfde groep mensen boekingen te maken en hoeft u niet elke persoon apart op te zoeken. Als klanten niet samen komen kunt u elke persoon zijn eigen groep geven. U kunt een groep selecteren door op de lijst te klikken en dan de naam van de groep in te typen. Per groep kunt u een primair contact instellen, zodat u weet met wie u contact moet opnemen, mocht er iets aan de hand zijn. 

Met de afspraakknoppen links onderaan kunt u geselecteerde personen toevoegen of verwijderen van de lijst aan de linkerkant. Daarna kunt u voor de gehele lijst ineens afspraken maken in de agenda. Het aantal geboekte lessen en het aantal gefactureerde lessen wordt per groep onderaan getoond. Indien er meer geboekt dan gefactureerd is, zal het aantal rood oplichten om u te waarschuwen. 

De knop Groepen beheren

Wanneer u op de knop [Groepen Beheren] klikt, krijgt u het volgende scherm te zien.

Het groepsnummer is gebaseerd op de dag en tijd van aanmaken. Zo kunt u later eenvoudig zien wanneer een groep is aangemaakt. Groepsnamen mogen dubbel voorkomen, maar de namen zijn helemaal vrij en kunnen ook vrij lang zijn, dus iedere groep kan zijn eigen naam hebben. Suggesties zijn: Achternaam + Voornaam of Achternaam + Plaatsnaam.

Standaard zijn de groepen _Bar en _Teacher toegevoegd, welke door de “_” altijd bovenaan zullen staan. Deze groepen zijn bedoeld om uw barpersoneel en leraren makkelijk bereikbaar te houden, maar u kunt uit elke groep een persoon selecteren om achter de bar of als leraar te boeken. U kunt deze groepen desgewenst hernoemen.

De knop Klanten beheren

Als u in het groepenvenster op de knop [Klanten Beheren] klikt, krijgt u het volgende scherm te zien.

Per groep kunt u meerdere personen invoeren. De personen kunnen apart gezocht worden via de zoekfunctie dus het is zaak om van elke persoon de gegevens zo compleet mogelijk in te voeren.

De velden Custom kunt u zelf benoemen door de nieuwe naam toe te voegen aan het taalbestand. Hiervoor is nog geen interface beschikbaar. Wilt u voor deze functionaliteit gebruiken en bent u geen XMLexpert? Dan doen wij het met plezier voor u, zonder extra kosten.