Menu’s

Bovenaan het hoofdvenster kun u kiezen uit verschillende menu´s, te weten BestandBewerkenVenster en Help. Hieronder vindt u een overzicht wat de desbetreffende menu´s inhouden.

Het menu Bestand

Als u klikt op het menu Bestand opent zich het volgende submenu.

Indien u kiest voor Uitloggen dan krijgt u het inlogscherm over het huidige scherm heen. U dient dan opnieuw in te loggen. Het huidige scherm blijft wel zichtbaar. Voor het wijzigen van sommige instellingen is een herstart van het programma nodig. Via de keuze Herstarten kunt u dit eenvoudig doen. Ook hier zult u opnieuw in moeten loggen. Met de optie Afsluiten kunt u het programma afsluiten. Er worden dan geen wijzigingen meer opgeslagen.

Het menu Bewerken

Als u klikt op het menu Bewerken opent zich het volgende submenu.

U kunt een lesuur op één baan blokkeren, een hele baan blokkeren of een hele dag blokkeren. Dit laatste is voor de dagen dat u gesloten bent. Op geblokkeerde uren kunnen geen lessen meer worden geboekt of verwijderd. De optie Bewaar Schermpositie onthoudt voor u de exacte locatie en grootte van het scherm en zal dit bij de volgende keer opstarten weer gebruiken. Zolang deze instelling niet wordt gewijzigd blijft ze van kracht.

Het programma bepaalt bij het opstarten hoeveel banen er naast elkaar passen op het scherm en zal aan de hand daarvan het scherm opbouwen. Door de grootte van het venster te variëren kunt u daar zelf invloed op uitoefenen.

Het menu Venster

Als u klikt op het menu Venster opent zich het volgende submenu.

Via het menu Venster kunt u naar de instellingen. Een uitgebreid overzicht van alle mogelijke instellingen vindt u terug bij de feature Instellingen. Via de keuze Beveiliging komt u op de pagina waar u login accounts kunt maken voor uw medewerkers. Kijk bij de feature Inloggen voor details.

Het menu Help

Als u klikt op het menu Help opent zich het volgende submenu.

In het menu Help vindt u een link naar deze website, waar u de handleiding kunt vinden. De keuze Over TrackManager opent het zogeheten splash screen met het versienummer van het programma.